Când inspirația vine din înaltul cerului

Acum mulți ani am simțit că e timpul să ne schimbăm logoul firmei noastre și căutam ceva deosebit, desigur. Chiar dacă unele logouri ale unor firme în general seamănă între ele, toate se doresc a fi unice, nu?

Într-o bună zi cineva pe facebook a postat o nevoie „umanitară” pentru un soi de pasăre mai deosebită despre care nu auzisem până atunci, cererea venea de la o asociație care se ocupa de Drepneaua Neagră, și aveau nevoie de așternuturi de pat pentru păsările accidentate aduse de oameni sediul asociației. Așternuturile erau de fapt hârtie prosop ca și acelea care se folosesc la bucătărie, să te ștergi pe mâini.
Ne-am mobilizat și am trimis la sediul acelei asociații câteva role prosop de foarte bună calitate, să aibă drepnelele un așternut curat pe perioada de tratament.

Evident că numele păsării ne-a stârnit curiozitatea și am încercat să aflăm mai multe despre ea, rezultatul fiind un wow ardelenesc plin de admirație. Este o pasăre migratoare, asemănătoare cu rândunica, capabilă să trăaiscă foarte mult în aer.

„Are capul relativ mare, ciocul foarte scurt, gâtul scurt, corpul fusiform, aerodinamic, coada scurtă, bifurcată. Picioarele sunt scurte și slab dezvoltate, cu toate cele 4 degete orientate înainte (degete pamprodactile) și dotate cu gheare ascuțite, servind doar la agățat pe suprafețele verticale aspre. Aripile sunt lungi, cu primele remige foarte lungi și înguste în formă de seceră. Datorită penajului compact, aripilor foarte lungi, ascuțite și puternice, are un zbor extrem de rapid și manevrabil.

Este una dintre cele mai iuți zburătoare dintre păsările lumii, alături de drepneaua mare, capabilă să dezvolte o viteză de peste 200 km pe oră. Cea mai mare parte a vieții o petrece în aer, fiind perfect adaptată la viața aeriană, în zbor își prinde nu numai hrana, dar și se împerechează, bea, sau chiar se odihnește și doarme, plutind într-un zbor relaxat, efectuat la înălțimi mari. Intră în cuib din zbor; în caz de necesitate se agață cu dibăcie de intrarea în cuib, de aici își ia zborul lansându-se în cădere liberă de la înălțime. Practic nu se așază niciodată pe sol, deoarece cu greu se ridică în zbor de pe pământ sau din vegetația înaltă, fiindcă are picioarele scurte și slab dezvoltate, care nu sunt în stare să respingă cu putere corpul păsării de la sol în timpul decolării. Puii căzuți pe pământ nu sunt capabili să-și ia zborul de pe sol.”

Ceea ce ne-a impresionat cel mai mult pe lângă dexteritatea innăscuta a păsării a fost capaitatea de adaptare la viața aeriană și implicit rezistența ei la acest stil de viață. În aer situațiile sunt mai imprevizile, schimbările au loc cu viteză mai mare, lucruri care se întâmplă și în mediul de business. E suficientă o periadă scurtă în care să te situezi într-o poziție (din cauza aroganței sau a complacerii) din care să nu vezi scimbările din piață și dintr-a dată toată munca depusă până în acel moment se duce pe apa sâmbetei.

Așadar nu ne-a fost deloc greu să o alegem drepneaua ca simbol în logoul nostru, pentru tot ce reprezintă ea. Îți mulțumim dragă Drepnea pentru inspirația pe care ne-o oferi zi de zi!

 

Open chat
Contactati-ne repede pe WhatsApp
Contactati-ne pe WhatsApp! Daca nu raspundem pe moment inseamna ca suntem cu alt client. Vom reveni repede! :)