Toate compact laminatele (sau HPL-urile) sunt la fel?

Placile de compact laminat, foarte adesea confundate cu placile HPL, sunt placi cu diverse grosimi, incepand cu 6 mm pana la 16 mm sau chiar 19 mm, care se folosesc in aplicatii unde e nevoie de rezistenta mare la socuri (lovituri) si umiditate.
Cel mai frecvent se folosesc la partitiile pentru toalete, unde e nevoie de rezistenta la umiditate, sau pentru placarea diverselor fatade.

Un mare impediment in procesarea acest placi il reprezinta viteza mica de prelucrare a placilor din cauza densitatii mari a materialului, aproximativ 1000 de kg per metru cub, prelucrare care necesita scule cu diamant. De asmenea, daca ai nevoie de culori sau decoruri diferite in cantitati mici, unii producatori conditioneaza producerea acest placi de o cantitate de zeci de metri patrati, cantitate care de multe ori nu este folosita in diverse proiecte unde e nevoie doar de 10-15 metri patrati.

Firma Akara exista pentru a rezolva problemele existente in piata si daca acest lucru poate fi facut cu materiale sau accesorii inovatoare cu atat mai bine!

Ce va propunem?
Solutia se numeste Compact MDF, un material excelent care inlocuieste compact laminatul pentru interior si care prezinta urmatoarele caracteristici care il diferentiaza pe piata si implicit, fac viata mai usoara firmelor care il proceseaza si monteaza:

– desi are densitatea mare, 1000 kg per metru cub, acest material se poate prelucra cu scule obisnuite, cele folosite la prelucrarea MDF-ului sau PAL-ului, iar viteza de avans a sculei este implicit mai mare
– dimensiunea placii este 2800 x  2070 mm, ceea ce va permite o optimizare buna a placii
– grosimile disponibile sunt: 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 13 mm, alte grosimi se pot produce la comanda
– cantitati minime incepand cu 2 coli
– peste 150 de culori si decoruri disponibile
– termene de productie de 2-3 saptamani
– gama larga de aplicatii: partitii pentru toalete, usi pentru sali de gimnastica sau diverse vestiare, blaturi de mese, placi de signalistica, placari pentru pereti
– posibilitatea de a avea materialul ignifugat

Compact laminat HPL omolog formica fundermax

Open chat
Contactati-ne repede pe WhatsApp
Contactati-ne pe WhatsApp! Daca nu raspundem pe moment inseamna ca suntem cu alt client. Vom reveni repede! :)